Sport

Verstappen moet zich melden bij stewards in Djedda

05 december 2021 21:13

Max Verstappen moet zich melden bij de stewards. De Nederlandse Formule 1-coureur moet daar opheldering geven over zijn botsing met Lewis Hamilton, in de slotfase van de Grote Prijs van Saudi-Arabië. Verstappen wordt om 21.40 uur Nederlandse tijd verwacht bij de stewards, die als jury in de Formule 1 fungeren.

Verstappen hield op een recht stuk in omdat hij de leidende positie op advies van zijn Red Bull-team wilde teruggeven aan de Brit, nadat hij die even daarvoor had behouden door een bocht af te snijden. Hamilton leek verrast door de manoeuvre van zijn Nederlandse rivaal, hield ook in en reed vervolgens tegen de achterkant van de Red Bull-bolide. De Brit liep daarbij een beschadigde voorvleugel van zijn Mercedes op.

Verstappen liet Hamilton enkele rondes daarna alsnog passeren, maar pakte de eerste plaats direct weer terug. Even later haalde de Brit hem weer in. Hamilton reed daarna naar de winst, Verstappen eindigde als tweede. De twee titelrivalen gaan volgende week met evenveel punten naar Abu Dhabi (369,5). Wie voor de ander eindigt, pakt de wereldtitel.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore