Sport

Verstappen: dit is geen Formule 1

05 december 2021 21:06

Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden kort na de Grote Prijs van Saudi-Arabië een uiteenlopende lezing over hun botsing in de slotfase van de race. Verstappen wilde naar eigen zeggen de eerste plek teruggeven aan Hamilton, nadat hij een bocht had afgesneden. "Ik wilde hem voorbij laten en ging naar rechts, maar hij haalde me niet in", aldus de Nederlander. "Toen raakten we elkaar. Ik snap echt niet wat daar gebeurde."

Hamilton, die uiteindelijk de race in Djedda won, was naar eigen zeggen nogal verrast door de manoeuvre van Verstappen. "Ik begrijp niet waarom hij ineens op zijn rem ging staan. Ik reed achterop bij hem en toen ging hij weer door. Later hoorde ik dat hij me voorbij had willen laten."

Verstappen kreeg voor het afsnijden van de bocht een tijdstraf van 5 seconden van de wedstrijdleiding en liet zijn Britse rivaal daarna alsnog passeren. "Ongelooflijk wat hier vandaag gebeurde. Dit is voor mij niet de Formule 1, er worden te veel straffen uitgedeeld", zei Verstappen over de boordradio, nadat hij te horen had gekregen dat hij was uitgeroepen tot 'driver of the day'. "Gelukkig hebben de fans in ieder geval genoten."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore