Sport

Verstappen start vanaf plek drie, geen nieuwe versnellingsbak

05 december 2021 18:07 Aangepast: 05 december 2021 18:20

Max Verstappen vertrekt gewoon vanaf de derde startpositie in de Grote Prijs van Saudi-Arabië in de Formule 1. Hij heeft geen nieuwe versnellingsbak laten monteren in zijn Red Bull.

Er was vrees dat de Nederlander het onderdeel zou moeten vervangen nadat hij zaterdag in de kwalificatierace tegen een muur langs de baan was gebotst. In dat geval zou hij voor straf vijf plaatsen worden teruggezet.

Bij het uitbrengen van de definitieve startopstelling, ongeveer drie kwartier voor de race, bleek dat er geen sprake is van het plaatsen van een nieuwe versnellingsbak. Wel zijn er tal van andere onderdelen vernieuwd, maar die leveren geen straf op.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Is dit de nieuwe Max Verstappen? Jayden (13) is hard op weg

Verstappen start achter de Mercedessen van titelrivaal Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. De Nederlander leidt in de WK-stand met 8 punten voorsprong op Hamilton. Als hij in Djedda minimaal 18 punten meer scoort dan de Brit, is hij één race voor het einde van het seizoen zeker van de titel. Zo niet, dan valt de beslissing volgende week in de slotrace in Abu Dhabi.

Bekijk ook: Afbeelding Max Verstappen: Van karttalent naar de top van de Formule 1

Een overzicht van de race carrière van Max, tot nu toe.
ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore