Sport

Baanwielrenner Lavreysen wint sprintklassement Champions League

04 december 2021 23:45

Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft het sprintklassement van de Champions League op zijn naam geschreven. De Nederlander, regerend wereldkampioen en olympisch kampioen, eindigde bij de vierde en laatste wedstrijd van de cyclus in Londen als eerste op de sprint. Op de keirin werd Lavreysen tweede.

In de eindstand kwam Lavreysen door die resultaten uit op 147 punten. De Duitser Stefan Bötticher werd tweede met 133 punten. Jeffrey Hoogland, de andere Nederlandse deelnemer in de wedstrijdenreeks, was afwezig in Londen. Hij is de partner van Shanne Braspennincx, die net als teamgenote Laurine van Riessen positief testte op het coronavirus en daarom niet konden deelnemen in Londen. Hoogland had zelf niet positief getest, maar was afgeraden om naar Londen te reizen. In het klassement kwam Hoogland uit op plek 11 met 47 punten.

Bij de duuronderdelen won Roy Eefting de scratch en eindigde de Nederlander als derde op de afvalkoers. Eefting schoof in het klassement op naar de achtste plek.

Kirsten Wild verzekerde zich van de tweede plaats in de eindstand bij de duuronderdelen. De 39-jarige wielrenster, die stopt na dit jaar, werd vijfde op de scratch en tweede op de afvalkoers. Wild verzamelde in totaal 100 punten. De Britse Katie Archibald won met 145 punten.

De wedstrijd in Londen was de laatste van de reeks. De vierde en laatste ontmoeting in de Champions League, volgende week in Israël, is afgelast vanwege de oplopende coronacijfers.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore