Sport

Teambaas Horner van Red Bull: nog twee 'Cup Finals'

04 december 2021 14:49

Het Formule 1-team van Red Bull beschouwt de laatste twee grands prix van dit jaar als 'Cup Finals'. Dat zei teambaas Christian Horner van de renstal van Max Verstappen bij de Grote Prijs van Saudi-Arabië, de voorlaatste race van het jaar. De Nederlander leidt in het kampioenschap met 8 punten voorsprong op Lewis Hamilton van Mercedes.

"Max moet ervoor gaan. Hij heeft dit jaar ongelooflijk hard gewerkt, net als het hele team, om in deze positie te komen. We hebben een geweldig jaar gehad, veel races gewonnen en Mercedes eindelijk een concurrent bezorgd", zei de Brit. "Iedereen in het team heeft genoten van dit gevecht en nu gaat het erom, het is alsof we twee 'Cup Finals' spelen. We gaan alles op alles zetten."

Vooraf leek het nieuwe circuit in Djedda vooral geschikt voor de krachtige motor van Mercedes en in de eerste twee trainingen op vrijdag was Hamilton ook iets sneller dan Verstappen, maar Horner zag bemoedigende dingen. "De bochten zijn wat krapper dan we dachten, dus het gaat niet alleen om de paardenkrachten op dit circuit. Die twee tienden verschil moeten we ergens kunnen vinden. Dit is wel het soort circuit waar Max van houdt; hoge snelheden, muren vlak langs de baan en kerbstones, daar geniet hij van."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore