Sport

Corona houdt Spaanse tennisser Alcaraz van Daviscup Finals

26 november 2021 07:19 Aangepast: 26 november 2021 07:19

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zich vanwege een positieve coronatest moeten terugtrekken uit de Daviscup Finals. De 18-jarige Alcaraz, 32e op de wereldranglijst, testte een dag voor de openingswedstrijd van Spanje tegen Ecuador positief. Hij wordt in de selectie vervangen door Pedro Martínez, de nummer 60 van de wereld.

Alcaraz won onlangs in Milaan de Next Gen Finals, het eindejaarstoernooi voor de grootste talenten op de ATP Tour. "Ik had heel veel zin om mijn land hier in Madrid te vertegenwoordigen. Maar soms gaan dingen niet zoals je wil", schreef de tiener op Instagram.

Eerder in de week haakte de Spaanse kopman Roberto Bautista Agut al af voor het finaletoernooi van de Daviscup. De nummer 19 van de wereld liep een buikblessure op in de training en werd vervangen door Albert Ramos. Bautista Agut was in 2019 de grote man bij Spanje, toen het in de finale van het landentoernooi Canada versloeg.

Spanje moet het in eigen land ook doen zonder Rafael Nadal, die nog altijd herstellende is van een voetblessure. De Spaanse ploeg bestaat nu uit Pablo Carreño Busta, Feliciano López, Marcel Granollers, Ramos en Martínez.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore