Sport

Verstappen start vanaf tweede plek in Qatar, pole voor Hamilton

20 november 2021 16:08 Aangepast: 20 november 2021 18:24

Max Verstappen start zondag vanaf de tweede plek bij de Grote Prijs van Qatar. Zijn concurrent Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie het snelst en pakte poleposition.

Het verschil in snelheid tussen de Mercedes van Hamilton en Verstappens Red Bull-bolide was net als in Brazilië aanzienlijk. Hamilton was bijna een halve seconde (0,455) sneller. 

'Gebrek aan snelheid'

Een andere tegenvaller voor Red Bull Racing was dat Sergio Pérez strandde in het tweede deel van de kwalificatie en zondag als elfde start. "Het is een gebrek aan snelheid. Het feit dat Pérez Q3 niet eens haalt, geeft wel aan dat we wat meer moeite hebben dan normaal", aldus Verstappen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Teambazen Hamilton en Verstappen ruziën buiten de baan verder

"Maar ik start nog steeds als tweede en er is alles om voor te racen. We hebben hier nog nooit gereden, dus er zijn veel onzekerheden. Maar ik probeer er niet te veel aan te denken."

Verstappen verdedigt in de WK-stand een voorsprong van 14 punten op Hamilton, die afgelopen weekeinde zegevierde in Brazilië.

De Brit verkeert in goede vorm en start in Qatar als favoriet.  "Ik ben hier vrijdag tot middernacht gebleven. En de verbeteringen voor de derde vrije training hebben gewerkt", zei Hamilton. "Het voelde goed op dit snelle circuit. De laatste ronde was geweldig."

De race begint zondag om 15.00 uur.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore