Sport

Verstappen: ik zou manoeuvre opnieuw maken indien mogelijk

18 november 2021 16:44 Aangepast: 18 november 2021 17:32

Formule 1-coureur Max Verstappen verwacht niet dat hij alsnog wordt bestraft voor zijn veelbesproken manoeuvre in zijn gevecht met Lewis Hamilton afgelopen zondag tijdens de Grote Prijs van Brazilië. "En als dat wel gebeurt, is dat niet het einde van de wereld."

In ronde 48 van de race op circuit Interlagos wilde Hamilton buitenom voorbij Verstappen en de koppositie overnemen, maar de Nederlander gaf niet die ruimte en dwong de Britse rivaal buiten de baan te rijden om een botsing te voorkomen.

Hamilton kwam alsnog voorbij

De wedstrijdleiding bekeek tijdens de race het incident op videobeelden terug, maar zag geen aanleiding in te grijpen. "Indien ik de kans krijg, zou ik die actie herhalen", zei Verstappen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Raket' van Hamilton baart renstal Verstappen grote zorgen

Hamilton wist later in de race, in ronde 59, Verstappen alsnog in te halen en reed vervolgens naar de overwinning. Verstappen eindigde als tweede en zag zijn voorsprong in het wereldkampioenschap teruglopen naar 14 punten.

Hoorzitting

Mercedes tekende dinsdag officieel protest aan tegen de gang van zaken in São Paulo. Volgens de renstal van Hamilton was Verstappen wel degelijk over de schreef gegaan. Mercedes wil dat tijdens een hoorzitting aantonen met videobeelden die zijn gemaakt vanuit de cockpit van de Limburger en waarover de wedstrijdleiding tijdens de race niet beschikte.

De hoorzitting is bedoeld om te bepalen of Mercedes met recht het incident opnieuw kan laten beoordelen. In het ergste geval kan dat nieuwe onderzoek van de stewards ertoe leiden dat alsnog een fout van Verstappen wordt geconstateerd. Voor de kopman van Red Bull dreigt er dan toch nog een straf.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore