Sport

Mercedes protesteert tegen besluit Verstappen niet te straffen

16 november 2021 17:41 Aangepast: 03 december 2021 12:11

Het Formule 1-team van Mercedes vecht het besluit van de wedstrijdleiding aan om Max Verstappen niet te straffen voor het hinderen van Lewis Hamilton in de afgelopen Grote Prijs van Brazilië. De renstal meldt in een verklaring dat het nieuw bewijs heeft gevonden dat tegen de Nederlander van Red Bull pleit en waarover de stewards niet beschikten tijdens de race van zondag.

In ronde 48 van de race op circuit Interlagos wilde de snellere Hamilton buitenom voorbij Verstappen en de koppositie overnemen, maar de Nederlander van Red Bull liet dat niet toe. De twee reden wiel-aan-wiel door de bocht, waarbij Verstappen zijn Britse rivaal dwong buiten de baan te rijden om een botsing te voorkomen. De raceleiding onderzocht het incident, maar besloot niet in te grijpen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff wond zich na de race flink op over die beslissing. Verstappen was volgens hem over de schreef gegaan en had een tijdstraf moeten krijgen.

Hamilton wist later in de race, in ronde 59, Verstappen alsnog in te halen en reed vervolgens naar de overwinning. Verstappen eindigde als tweede en zag zijn voorsprong in het wereldkampioenschap teruglopen naar 14 punten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore