Formule 1

Hamilton wint en verkleint achterstand op WK-leider Max Verstappen

14 november 2021 19:36 Aangepast: 14 november 2021 22:48
Max Verstappen in actie tijdens de GP van Brazilië. Beeld © ANP

Max Verstappen is tweede geworden in de Grand Prix van Brazilië. Rivaal Lewis Hamilton won de race, maar Verstappen blijft eerste in het klassement. Het verschil is nu veertien punten in het voordeel van de Nederlander. Na vandaag zijn nog drie races te gaan in de strijd om de wereldtitel.

De Nederlander startte achter Valtteri Bottas vanaf de tweede plek, maar haalde hem meteen voor de eerste bocht al in. Hamilton vertrok vanaf de tiende positie, maar al snel rukte de Brit op naar plek drie.

Strijdbare Hamilton

"Laat Valtteri mij volgen, we moeten die gasten pakken", zei de Brit over de boordradio. De jacht op de Red Bulls, waar Verstappen voor rijdt, werd geopend. Verstappen versnelde, gevolgd door teamgenoot Sergio Pérez en Hamilton. Na een halfuur veroverde Hamilton plek twee ten koste van Pérez. Verstappen had toen een voorsprong van een kleine 4 seconden op zijn rivaal.

Alleen Hamilton voerde de druk op Verstappen verder op. Na bijna een uur was er een verschil van 1,5 seconde. 

Max Verstappen aan de leiding. Max Verstappen aan de leiding.

Hamilton kwam steeds dichterbij. De eerste pogingen tot inhalen werden gedaan, maar Verstappen hield de leiding. "Ik weet niet of ik dit tot het einde kan volhouden", zei de Nederlander na weer een inhaalpoging van Hamilton. Na de derde inhaalpoging was het raak: Hamilton passeerde Verstappen. De Brit bleef tot aan het einde van de race aan de leiding.

"Ik heb alles gegeven en heb echt alles geprobeerd om hem achter me te houden, maar ik was gewoon te langzaam", zei Verstappen na de race in São Paulo op Ziggo Sport.

"Mercedes had een verse motor en daar haalden ze dit weekeinde meer snelheid uit. Wij waren vorige week sneller in Mexico en ik denk dat we de komende races weer dichter bij elkaar zitten. Ik moet tevreden zijn met deze tweede plaats. Het is een prima resultaat en het heeft me weer belangrijke punten opgeleverd."

Nog drie races

Na vandaag zijn nog drie races te gaan in het wereldklassement. De volgende is over een week in Qatar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen vergroot voorsprong op Hamilton na tweede plek in sprintrace

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore