Sport

Verstappen: 'Ik hoop dat ze lekker eten van mijn boete'

14 november 2021 11:44 Aangepast: 14 november 2021 14:02
Beeld © ANP

Max Verstappen heeft voorafgaand aan de Grote Prijs van Brazilië enigszins cynisch gereageerd op de boete van 50.000 euro. Die kreeg de Red Bull-rijder gisteren nadat hij vrijdag met zijn handen even aan de achtervleugel van zijn eigen bolide en daarna aan die van de Mercedes van Lewis Hamilton had gezeten, op zoek naar onregelmatigheden. Dat is niet toegestaan.

"Het is best een flinke boete", zei Verstappen op de website van de Formule 1. "Ik hoop dat ze er een mooi diner van betalen met heel veel wijn. En dan heel goede, dure wijn, dat zou mooi zijn. Ze mogen me uitnodigen, dan betaal ik nog wel wat extra."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen vergroot voorsprong op Hamilton na tweede plek in sprintrace

Hamilton kreeg vanwege een onregelmatigheid aan zijn achtervleugel een gridstraf voor de sprintrace van zaterdag waarin hij als vijfde eindigde. Verstappen werd daarin tweede en liep twee punten uit op zijn Britse concurrent van Mercedes. Vanavond vertrekt de Nederlander in de GP van Brazilië vanaf de tweede startpositie, Hamilton start op positie 10, omdat hij wegens een motorwissel vijf plaatsen naar achteren is gezet.

De overtreding van de regels vond plaats in het zogenoemde parc fermé, de plek waar alleen met toestemming van officials de auto's mogen worden aangeraakt. Verstappen moest zich melden bij de stewards die de overtreding bestraften met een fikse boete. "Ik moet betalen", zei Verstappen. "Ik zal dan maar wat minder FIFA-punten kopen", zei hij, verwijzend naar zijn hobby. Verstappen is een fanatiek-speler van het computerspel FIFA21.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore