Ga naar de inhoud
Spannende ontknoping

Motorcrosser Herlings wereldkampioen MXGP na zinderend slot

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de wereldtitel behaald in de MXGP. De 27-jarige Brabander stelde de eerste plaats in het klassement veilig door tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, in Mantova in Italië, beide manches te winnen.

De Fransman Romain Febvre begon de laatste wedstrijd met een voorsprong van 3 punten op Herlings. Na de eerste manche, die Herlings won en waar Febvre als tweede finishte, stonden beide rivalen gelijk.

Snel aan kop

In de tweede omloop ging de Nederlander al snel aan kop. Febvre ging in de vijfde ronde onderuit en liep daardoor een behoorlijke achterstand op. Herlings gaf zijn leidende positie niet meer uit handen.

Herlings pakte de titel in de MXGP in 2018. De afgelopen twee jaar kon hij vanwege zware blessures niet meedoen in de titelstrijd. De 29-jarige Febvre schreef het wereldkampioenschap in 2015 op zijn naam. Herlings behaalde in de MX2-klasse al drie keer de wereldtitel, in 2012, 2013 en 2016.

5 punten voorsprong

Kort achter Herlings eindigde de Sloveense titelverdediger Tim Gajser in de laatste manche op zo'n 1,5 seconde achterstand als tweede. Febvre gaf uiteindelijk meer dan 40 tellen op de winnaar toe, maar werd daarmee wel derde.

Herlings kwam dankzij de winst in het klassement op 708 punten uit. Febvre eindigt dit seizoen met 703 punten als tweede, voor Gajser met 688. De Nederlander Glenn Coldenhoff werd zevende (442 punten) en zijn landgenoot Brian Bogers (290 punten) twaalfde.

Motorcrosser
Lees ook:
Motorcrosser Herlings gaat voor tweede wereldtitel in MXGP