Sport

Verstappen doet Brawn aan Michael Schumacher denken

09 november 2021 13:17 Aangepast: 09 november 2021 13:17

Sportief directeur Ross Brawn van de Formule 1 moest zondag aan Michael Schumacher denken toen hij Max Verstappen aan het werk zag in de Grote Prijs van Mexico. De Nederlandse coureur van Red Bull passeerde bij de start beide Mercedessen met een gewaagde inhaalactie en reed daarna soeverein naar de winst.

"Het herinnerde me aan Michael Schumacher, die op de donderdag voor een raceweekeinde altijd lang over het circuit liep om te kijken naar de bochten, naar mogelijke ontsnappingsroutes als iets mis zou gaan en naar plekken voor een gedurfde actie", schrijft Brawn in zijn column op de website van de Formule 1.

Teambaas Christian Horner van Red Bull had na de winst van Verstappen in Mexico-Stad gezegd dat zijn kopman voorafgaand aan de race diverse strategieën had bedacht voor de start. Verstappen moest vanaf de derde plek vertrekken, achter de Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. De 24-jarige Nederlander zag bij de start een gat links van Bottas, remde later dan de Mercedessen en dook als eerste bocht 1 in.

Coureur van de dag

"Max had daar heel goed over nagedacht en hij had het vertrouwen om het voor elkaar te krijgen", aldus Brawn, de Brit die als technisch directeur bij Benetton en Ferrari werd gezien als het meesterbrein achter de zeven wereldtitels die Schumacher bij die renstallen behaalde.

De Mexicaan Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen die als derde finishte, werd door de fans gekozen tot coureur van de dag. Volgens Brawn had de prijs voor de 'Driver of the Day' echter naar Verstappen moeten gaan. "'Checo' kreeg de emotionele stemmen, maar voor mij was Max de coureur van de dag. Vanwege zijn controle in de eerste bocht, de perfecte herstart na de safetycar en voor hoe hij daarna niemand in zijn buurt liet komen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore