Sport

Verstappen: het was cruciaal dat ik als eerste de bocht inging

07 november 2021 22:37

Max Verstappen reageerde in Mexico-Stad uitgelaten op zijn negende seizoenszege in de Formule 1. "Het is ongelooflijk om hier voor de derde keer te winnen", doelde de kopman van Red Bull op zijn eerdere triomfen in Mexico in 2017 en 2018. "En om met mijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez samen op het podium te staan, is natuurlijk ook geweldig. De snelheid van onze wagens was onvoorstelbaar. Ons hele team heeft hier topwerk verricht."

Verstappen, die zich als derde had gekwalificeerd, maakte na de start grote indruk door na het rechte stuk van buiten naar binnen als eerste de bocht in te duiken. Daarna bleek zijn Red Bull aanmerkelijk sneller dan de Mercedes van titelhouder Lewis Hamilton. "Het ging erom zo laat mogelijk te remmen voor die bocht. Ik wist wat me daar te doen stond. Om op die plek van de derde op de eerste plaats te komen, was cruciaal. Daarna kon ik vertrouwen op mezelf en op de geweldige snelheid van mijn auto."

Hamilton, die op 16,555 seconden van Verstappen als tweede eindigde, berustte in zijn 'nederlaag' in Mexico. "Mijn auto was gewoon niet snel genoeg", verzuchtte de zevenvoudige wereldkampioen. "Nou ja, ik ben tenminste nog als tweede geëindigd. Sergio Pérez kwam in de slotfase nog heel dichtbij. Dat gaf wel aan hoe snel de Red Bulls hier waren. Niettemin moeten we erin blijven geloven."

Bottas

Teamgenoot Valtteri Bottas, die vanaf pole was gestart, werd in de eerste bocht aangetikt en was daarna kansloos voor een podiumplaats. De Fin eindigde als vijftiende, maar niet voordat hij nog wel even het WK-punt voor de snelste ronde bij Verstappen had weggehaald. Met nog vier races te gaan, bedraagt de achterstand van Hamilton op zijn Nederlandse rivaal nu 19 punten.

Door de podiumplaatsen van Verstappen en Pérez is de achterstand van Red Bull op Mercedes in de WK-stand voor de constructeurs nog maar 1 punt. "Een fantastische dubbel, geweldig gedaan door Max en Sergio", jubelde teambaas Christian Horner.

Ook Pérez kon voor zijn uitzinnige landgenoten zijn geluk niet op. "Tijd voor een groot feest, tijd voor tequila", riep de Mexicaan opgetogen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore