Eerste bocht

Oppermachtige Max Verstappen wint in Mexico, wereldtitel weer een stapje dichterbij

07 november 2021 21:42 Aangepast: 07 november 2021 23:00
Beeld © ANP

Max Verstappen is weer een stap dichter bij de wereldtitel in de Formule 1. In Mexico verschalkte hij zijn grote rivaal Lewis Hamilton in de allereerste bocht en liet er daarna geen twijfel meer over bestaan wie de snelste was. Met grote overmacht won Verstappen de Grand Prix van Mexico.

Vanaf de start bouwde Verstappen al snel een stevige voorsprong op van zo'n tien seconden op Hamilton, die over de boordradio meermalen liet horen niet op te kunnen tegen het tempo van de Nederlander.

Verdedigen

De Brit moest zich beperken tot het verdedigen van zijn tweede positie, want niet ver achter hem was het Verstappens teamgenoot Sergio Perez die bleef aandringen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen: het was cruciaal dat ik als eerste de bocht inging

Alleen een misser in de pitstopstrategie zou de spanning terug kunnen brengen, maar ook dat gebeurde niet. Hamilton ging als eerste naar binnen, Verstappen vier ronden later en kwam daarmee nog steeds ruim voor Hamilton weer de baan op verse banden.

Niet volgen

Op de nieuwe, harde banden konden beide coureurs makkelijk de finish halen en ook op deze banden kon Hamilton het tempo van de Nederlander niet volgen. Opnieuw moest hij  zich vooral bezig houden met Perez achter zich houden. Dat lukte uiteindelijk wel, waardoor Hamilton wel in het spoor van Verstappen blijft. 

Met de overwinning loopt Verstappen 7 punten verder uit in de strijd om de wereldtitel. Met nog vier races te gaan bedraagt de voorsprong nu 19 punten.   

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore