Sport

KNVB roept Tweede Kamer op maatregel terug te draaien

02 november 2021 22:13 Aangepast: 02 november 2021 22:13

De KNVB roept samen met sportkoepel NOC*NSF de Tweede Kamer op sporten bij amateurverenigingen zonder coronatoegangsbewijs voor iedereen mogelijk te maken. Dat doet de organisatie naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van het kabinet. Vanaf zaterdag moet iedereen van 18 jaar en ouder die een sportcomplex betreedt over een dergelijk bewijs beschikken.

"De plannen van het kabinet voor het amateurvoetbal zijn praktisch gezien onuitvoerbaar", zegt de KNVB. "Vrijwilligers zijn goud waard, maar ook schaars. Waar ga je vrijwilligers vandaan halen die zeven dagen per week QR-codes gaan controleren bij alle sporters en bezoekers op een accommodatie? In andere sectoren werken professionals die bij de (enige) toegang bezoekers kunnen controleren, wij hebben vrijwilligers die hetzelfde zouden moeten doen voor een heel open sportcomplex met vaak meerdere ingangen."

De bond vraagt om begrip. "Het amateurvoetbal heeft met alle coronamaatregelen meebewogen, maar dit is gewoon een brug te ver en niet handhaafbaar. De termijn waarop de maatregel ingaat, komend weekend, is helemaal onhaalbaar. Krijgen verenigingen die deze stap niet (tijdig) kunnen nemen dan een boete? Het leidt allemaal tot grote onrust en trekt een zware wissel op verenigingen, vrijwilligers en voetballers."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore