Sport

Hamilton wil Formule 1-race in Zuid-Afrika

01 november 2021 09:47

Lewis Hamilton zou graag weer een Formule 1-race zien in Zuid-Afrika. Tevens hoopt de zevenvoudig wereldkampioen op meer grands prix in de Verenigde Staten. Dat zegt de Britse coureur van Mercedes op de website van de Formule 1. Hij ging in op de racekalender voor het jaar 2022, waarin 23 races zijn opgenomen.

De Formule 1 was voor het laatst in 1993 in Zuid-Afrika met een race in Johannesburg. "Volgens mij zijn er veel fans van de Formule 1 in dat land en het zou een mooie gelegenheid zijn om te laten zien hoe mooi het land is. Zuid-Afrika ligt me na aan het hart en ik zou er graag weer eens een race zien", aldus Hamilton.

De Formule 1 telt in 2022 twee grands prix in de VS, in Austin en Miami. "De race dit jaar in Austin was fantastisch. Maar het is zo'n enorm groot land en één race is echt te weinig. We hebben er op zijn minst twee nodig om door te dringen in de sportcultuur", meent de Brit, die dit jaar vecht om de wereldtitel met Max Verstappen van Red Bull. De Nederlander heeft 12 punten voorsprong.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore