Ga naar de inhoud
Slechte resultaten

Ronald Koeman ontslagen bij FC Barcelona na nieuwe nederlaag

Ronald Koeman na de wedstrijd tegen Rayo Vallecano, enkele uren voor zijn ontslag. Beeld © ANP

Ronald Koeman is ontslagen als coach van FC Barcelona. Dat bevestigde de club even na middernacht na berichtgeving in Spaanse media. De Nederlander was iets meer dan een jaar in dienst bij de noodlijdende Catalanen, die dit seizoen vaak slechte resultaten boekten.

Barcelona staat momenteel negende op de ranglijst van de Spaanse competitie. De druppel voor het bestuur van de club was de nederlaag van gisteravond tegen Rayo Vallecano (1-0). Afgelopen weekend verloor de ploeg van Koeman nog met 2-1 van aartsrivaal Real Madrid. 

Oud-speler

Koeman lag door de slechte resultaten al een tijdje onder vuur bij de club die hij in 1992 als speler nog aan de Europa Cup I hielp. Ook in de Champions League, de opvolger van dat toernooi, was de start slecht met nederlagen tegen Bayern München en Benfica.

Koeman
Lees ook:
Koeman vond Barça superieur en resultaat onterecht

De 58-jarige Koeman verliet vorig jaar zijn baan als bondscoach van het Nederlands elftal om trainer te worden van zijn droomclub Barcelona. Daar zag hij sterspeler Lionel Messi aan het begin van dit seizoen vertrekken. De club verkeert momenteel in zware schuldenlast.  

Verklaring Barcelona

Barcelona maakte het vertrek van Koeman in een kort bericht op de website bekend. "De voorzitter van de club, Joan Laporta, heeft hem geïnformeerd na de nederlaag tegen Rayo Vallecano. Ronald Koeman neemt donderdag afscheid van de ploeg. FC Barcelona wil hem bedanken voor zijn bewezen diensten en wenst hem succes in zijn carrière."

Xavi
Lees ook:
Xavi favoriet om ontslagen Koeman op te volgen, ook Ten Hag genoemd

Wie Koeman gaat opvolgen, is nog niet bekend. Volgens Spaanse media is clubicoon Xavi Hernández de gedoodverfde kandidaat, maar ook Ajax-trainer Erik ten Hag wordt genoemd. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update