2 dagen later

Zijn oog herstelt, Rico is trots: 'Heb laten zien dat papa nooit opgeeft'

25 oktober 2021 13:01 Aangepast: 25 oktober 2021 17:23
Rico's oog net na het gevecht (l) en vandaag (r) Beeld © ANP / Rico Verhoeven

Het was een heftig gezicht afgelopen zaterdag. Kickbokser Rico Verhoeven won zijn wedstrijd tegen Jamal Ben Saddik en bleef wereldkampioen, maar door een flinke ram op zijn oog kwam hij wel gehavend uit de strijd. "Ik heb laten zien dat niks me stopt", zegt Verhoeven er nu over.

"Het gaat goed. De zwelling wordt minder, maar er komt nog wel vocht en bloed uit. Dat is ook logisch", zegt Verhoeven twee dagen na de wereldtitelstrijd. "Maar voor mij is het part of the job. Het is gewoon weer een overwinning."

'Het werd overleven in plaats van kickboksen'

Gewoon een overwinning, maar Rico begrijpt ook wel dat mensen zijn geschrokken van zijn gezicht na de wedstrijd. "De reactie van mensen is heftig en dat snap ik. Dit was wel next level", zegt hij erover. "Het werd na die klap ook wel een beetje wazig, ik kon er niet meer supergoed mee zien. Het was daarna ook niet meer echt kickboksen, maar gewoon overleven en vechten, als je begrijpt wat ik bedoel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gezichtsherkenning toegetakelde Rico Verhoeven werkt niet meer na spectaculair gevecht

Dat was tijdens de wedstrijd wel te zien. Het werd na die klap een intens gevecht en uiteindelijk liet Verhoeven zijn tegenstander alle hoeken van de ring zien. Vervelend dus, dat oog, maar het heeft ook positieve kanten. "Als ik fluitend win dan hoor je vaak dat 'Rico veel beter is dan de rest'. Mensen realiseren zich nu dat het wel echt 'the real thing is' wat we doen." 

'Ze hebben gezien dat papa nooit opgeeft'

Rico kijkt met trots terug op het gevecht met Ben Saddik. "Wat ik heel tof vind, is dat ik echt een mentale drive heb laten zien. Dat draag ik ook over aan mijn kinderen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kickbokser Rico Verhoeven wint moeizaam gevecht en blijft kampioen

Want ook dat zijn doorzetters, vertelt hij. Het voorbeeld uit huize Verhoeven: als papa de zin 'Wanneer geven wij op?', uitspreekt, dan maken zijn kinderen die af met: 'Nooit!' Rico vervolgt: "Nu hebben ze in levenden lijve gezien dat papa echt nooit opgeeft."

'Ik praat er over met m'n kinderen'

Rico's kinderen hebben de wedstrijd gezien. Zijn dochter van 10 jaar oud in zijn geheel, haar zusje van 6 en broertje van 4 voor een deel. Ze waren wel even geschrokken van zijn gezicht, zegt Verhoeven. "Logisch, zoiets brengt emoties met zich mee. Ze weten wel dat ik vecht, maar op het moment dat ik daar sta is het wel heel echt."

"Ik praat er ook over met ze", zegt Verhoeven. "Dan vertel ik wat er allemaal kan gebeuren. Maar zoals met veel dingen realiseer je het pas écht als het gebeurt. En zoiets als dit gebeurt niet heel vaak."

'Het was alleen m'n oog'

Eén ding is zeker, het was uiteindelijk een prachtige avond voor Verhoeven. En daar wil hij er nog wel een paar van beleven. Al moet hij nog wel even herstellen. "Maar het gaat goed, verbazingwekkend goed. Het is echt alleen mijn oog geweest dat een tik heeft gehad."

Meer weten van kickboksen? Kijk dan onderstaande video:

De trainer van Rico Verhoeven legde in 2019 aan ons uit hoe het allemaal werkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore