Formule 1

Max Verstappen wint zenuwslopende GP van Amerika en komt iets dichter bij wereldtitel

24 oktober 2021 22:37 Aangepast: 25 oktober 2021 07:58
Max Verstappen in de VS. Beeld © ANP

Max Verstappen is na de grand prix van Amerika iets dichter bij de wereldtitel gekomen. Verstappen won de race in Austin, zijn rivaal Lewis Hamilton werd tweede.

De overwinning had Verstappen vooral te danken aan goed getimede pitstops. Verstappen haalde twee keer zijn nieuwe banden voordat Hamilton dat deed, en dat bleek aan het eind een goede beslissing.

12 punten voor

Dankzij de zege heeft Verstappen nu een voorsprong van 12 punten op Hamilton. De winnaar van een race krijgt 25 punten, de nummer 2 krijgt er 18. Er zijn nog 5 races te rijden. Ook de coureur die de snelste raceronde noteert, krijgt een punt. Dat was dit keer Hamilton.

Het werd ontzettend spannend in Austin. Verstappen begon vooraan, maar moest de leiding direct afgeven aan zijn concurrent. Door de pitstops kwam hij weer vooraan te liggen, maar omdat Hamilton zijn banden later wisselde, was hij op het eind een stuk sneller.

Niet voorbij Verstappen

De Brit kwam met rasse schreden dichterbij, maar kwam Verstappen uiteindelijk niet voorbij en moest genoegen nemen met de tweede plek.

Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen, werd derde. Dat was een knappe prestatie, vooral als je bedenkt dat het erg warm was tijdens de race, en zijn systeem om te kunnen drinken niet werkte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen pakt poleposition in Grote Prijs van Amerika

Hamilton zei achteraf dat het een zware race was geweest. "Ik heb er alles aan gedaan, maar uiteindelijk was Verstappen sneller", zei de Brit. Verstappen was uiteraard vol vreugde. "Onze strategie was erg agressief, ik ben blij dat het uiteindelijk werkte. De laatste paar rondes waren erg leuk."

Mexico

Over twee weken staat de volgende race op het programma, dan gaan de coureurs van start in Mexico.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore