Topper

Trefzeker Ajax wint opnieuw een kraker met grote cijfers: PSV met 5-0 onderuit

24 oktober 2021 18:39 Aangepast: 24 oktober 2021 19:01
Beeld © ANP

Ajax heeft zijn koppositie in de eredivisie verstevigd. In de eerste topper van dit seizoen was PSV niet opgewassen tegen de Amsterdamse aanvalskracht. PSV voetbalde het eerste uur prima, maar de Eindhovense uitdager bezweek na rust onder de aanvalsdruk: 5-0.

PSV zou met een overwinning de koppositie in de eredivisie overnemen van Ajax, maar wist vooraf al dat dat een loodzware klus zou worden. Ajax liet eerder deze week zien in bloedvorm te zijn door in een galavoorstelling Borussia Dortmund te verslaan, PSV miste in Gakpo en Madueke juist twee bepalende spelers.  

Niet verstoppen

Toch was PSV allesbehalve van plan zich te verstoppen in Amsterdam. In de openingsfase waren de eerste drie kansen voor PSV, maar Ajax-doelman Pasveer was telkens alert. Na een kwartier kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd, en na 20 minuten was het Steven Berghuis die met een loeiharde knal de 1-0 binnenschoot. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PSV verliest van AS Monaco en ziet Gakpo en Madueke uitvallen

Het wedstrijdbeeld bleef in evenwicht en PSV had tien minuten later gelijk kunnen komen door een vrije trap van Boscagli in de verre hoek, maar Pasveer hield opnieuw zijn doel schoon met een indrukwekkende redding. 

Miste kwaliteit

PSV bleef aandringen, maar miste voorin de kwaliteit om echt gevaarlijk te worden. Ajax bleef eenvoudig overeind. Vlak voor het rustsignaal misten Berghuis en even later Haller een grote mogelijkheid op 2-0

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trainer Ten Hag van Ajax is blij met PSV als tegenstander

Pas in de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Een kwartier na rust kwam de 2-0 uit de lucht vallen. Haller kopte een hoekschop onhoudbaar achter doelman Drommel. Het bleek het breekpunt in de wedstrijd. 

Vijf minuten later besliste Anthony de wedstrijd met de 3-0, waarna de laatste Eindhovense illusies verdwenen waren en Ajax eenvoudig verder wegliep. De ingevallen Klaassen maakte er tien minuten later 4-0 van. Tadic maakte het drama voor PSV compleet door er in de blessuretijd nog 5-0 van te maken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore