Ga naar de inhoud
Sport

Gezichtsherkenning toegetakelde Rico Verhoeven werkt niet meer na spectaculair gevecht

Rico Verhoeven Beeld © ANP

Rico Verhoeven (32) zal de komende tijd zijn inlogcode moeten gebruiken om zijn telefoon te ontgrendelen. De wereldkampioen, die gisteravond won van Jamal Ben Sadik (31), kreeg tijdens het gevecht harde klappen op zijn gezicht en loopt nu rond met een gigantisch dik en rood oog.

"Als vechter geef je pijnprikkels een plekje. Je schakelt ze als het ware uit"

"Of ik een telefoon heb met gezichtsherkenning? Toevallig wel. Ik ga meteen proberen of het nog werkt", zei Rico tijdens de persconferentie na afloop. Hij pakte gelijk zijn mobieltje om uit te proberen. "Nope. 'Gezicht komt niet overeen'."

Jacky,
Lees ook:
Jacky, ex van Rico Verhoeven, weer gelukkig in de liefde

Jamal raakte de 32-jarige titelverdediger hard in de slotfase van de eerste ronde en sloeg in de tweede ronde opnieuw toe. Rico moest naar de grond en liep een diepe snee onder zijn linkeroog op. Het bloed stroomde over zijn wang, maar hij vocht door.

Van de zwelling in zijn gezicht had hij behoorlijk wat last, tijdens de partij. "Had ik pijn? Ja, je voelt elke klap, maar als vechter geef je pijnprikkels een plekje. Je schakelt ze als het ware uit."

Rico
Lees ook:
Rico Verhoeven verbaast volgers met nieuw uiterlijk

Het was de tiende keer dat Rico met succes zijn wereldtitel verdedigde. De Brabander wankelde in de eerste twee ronden van het gevecht tegen zijn Belgische uitdager, maar hij gaf niet op en werd in de vierde ronde als winnaar aangewezen. Opnieuw bewees Rico dat hij een ijzersterke conditie heeft. Hoe langer een gevecht duurt, hoe meer kans hij heeft. Maar hij had het moeilijk in een goed gevuld Gelredome in Arnhem. 

In de derde ronde raakte hij Jamal Ben stevig met een knie. Met een dicht linkeroog knokte Rico verder, tot groot plezier van de aanwezige toeschouwers. Zijn tegenstander raakte vermoeider en vermoeider en werd in de vierde van vijf ronden uitgeteld door de arbiter.

Rico
Lees ook:
Rico Verhoeven en BN'ers starten initiatief voor werkzoekenden