Sport

Honkballer Albies met Atlanta Braves naar World Series

24 oktober 2021 09:40

Honkballer Ozzie Albies heeft met Atlanta Braves de World Series bereikt, de finale van de Amerikaanse Major League Baseball. De Braves versloegen in de play-offs titelverdediger Los Angeles Dodgers. Het zesde onderlinge duel eindigde zaterdag (plaatselijke tijd) in 4-2 voor de ploeg uit Atlanta en dat was ook de eindstand in de best-of-sevenserie.

De Braves staan voor de zesde keer in de clubgeschiedenis in de World Series. De voorlaatste keer was meer dan twintig jaar geleden, in 1999. De club won de World Series in 1995. Tegenstander in de komende finale van de MLB is Houston Astros. Wedstrijd één is dinsdag in Houston.

De 24-jarige Albies, afkomstig van Curaçao, zorgde zaterdagavond (plaatselijke tijd) in het zesde treffen met de Dodgers in de eerste inning voor het eerste punt van de Braves. Hij kon over de thuisplaat lopen na een een rake klap van slagman Austin Riley. In de vierde inning kwamen de Dodgers langszij (1-1), maar de thuisploeg sloeg in de eigen slagbeurt van die inning hard terug met een homerun van Eddie Rosario. Hij nam Travis d'Arnaud en Ehire Adrianza mee over de thuisplaat: 4-1. In de zevende inning wisten de bezoekers uit Los Angeles nog een punt te maken: 4-2.

Sprakeloos

"Ik ben eerlijk gezegd sprakeloos", zei matchwinner Rosario, die minder dan drie maanden in dienst is bij de Braves. "Ik heb alles gegeven voor het team en ben enorm trots op mezelf én het team dat we de World Series hebben gehaald."

Manager Brian Snitker was bijzonder ingenomen met de prestatie van zijn team. "Ik kan deze groep niet genoeg prijzen. We zijn er dit seizoen voor gegaan en hebben volgehouden en dat was zeker niet eenvoudig. Ik ben trots op iedere speler van het team."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore