Op naar het WK?

Noorse topspits Haaland mist kwalificatiekraker tegen Oranje door blessure

22 oktober 2021 17:05 Aangepast: 22 oktober 2021 17:47

De Noorse topspits Erling Braut Haaland zal de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op 16 november moeten missen. Nederland tegen Noorwegen is hoogstwaarschijnlijk een rechtstreeks duel welk land zich direct zal plaatsen voor het WK voetbal in Qatar. Dat toernooi wordt eind volgend jaar gehouden.

Haaland was vaak eigenhandig verantwoordelijk voor de Noorse overwinningen en was ook in het laatste duel tegen Oranje trefzeker. In Noorwegen eindigde de wedstrijd in 1-1 mede door een doelpunt van Haaland. 

'Langer nodig'

De spits van Borussia Dortmund raakte afgelopen dinsdag geblesseerd aan zijn heup tijdens het Champions League-duel met Ajax, dat meldt bondsarts Ola Sand tegen Noorse media. "Deze blessure heeft langer nodig om te genezen. Ik heb met Dortmund en Erling gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat hij niet zal worden opgeroepen voor de Noorse selectie."

"Het is tijd om me op mijn blessure te richten. Ik zal sterker terugkomen", liet Haaland weten via sociale media. Hij vierde afgelopen week zijn rentree na een spierblessure, die hem bijna drie weken aan de kant hield. Met de Noor de hele wedstrijd op het veld verloor Dortmund afgelopen dinsdag met 4-0 van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Haaland mist ook de return tegen  Ajax op 3 november.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van 'fantastisch' tot 'geweldig': spelers en trainer over zege Ajax

Nederland en Noorwegen spelen op 16 november tegen elkaar. De winnaar van het duel plaatst zich waarschijnlijk direct voor het WK voetbal van volgend jaar in Qatar, al spelen beide landen eerst nog een andere wedstrijd. Oranje speelt op 13 november nog uit tegen Montenegro, Noorwegen moet nog tegen Letland. 

Twee punten verschil

Na acht gespeelde wedstrijden leidt Nederland de groep met 19 punten, Noorwegen is tweede met 17 punten en Turkije derde met 15 punten. Het land dat als tweede eindigt, speelt nog een play-off tegen een andere nummer 2.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore