Sport

Teamsprinters jagen op vierde titel bij WK baanwielrennen

20 oktober 2021 03:48

De Nederlandse teamsprinters kunnen op de eerste dag van de WK baanwielrennen voor de vierde keer op rij de wereldtitel veroveren. Tel daarbij de olympische titel die deze zomer werd veroverd en het is duidelijk dat Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland op de wielerpiste van Roubaix de gedoodverfde favorieten zijn.

Voor de Nederlandse mannen begint het toernooi om 18.52 uur met de kwalificaties. Later op de avond volgen de eerste ronde en rond 21.00 uur de finale, mits alles loopt volgens verwachting.

Voor de vrouwen, onlangs gekroond tot Europees kampioen en wereldrecordhouders, was de internationale wielrenunie onverbiddelijk. Nederland had afgelopen jaar niet deelgenomen aan wedstrijden om de Nations Cup, grotendeels vanwege coronadreiging, en werd daarvoor gestraft met een beperking van het aantal deelnemers aan de WK. De mannelijke teamsprinters vielen als titelverdedigers buiten die maatregels, maar de vrouwen kregen ondanks de behaalde Europese titel geen clementie.

Op de eerste dag is Maike van der Duin op het duuronderdeel scratch daarom de enige andere Nederlandse deelnemer.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore