Imponerend

Wervelend Ajax maakt in Arena gehakt van Borussia Dortmund

19 oktober 2021 22:50 Aangepast: 19 oktober 2021 22:59
Dusan Tadic juicht na de openingsgoal tegen Dortmund twee weken geleden. Beeld © AP

Ajax heeft op imponerende wijze het eerste groepsduel in de Champions League tegen Borussia Dortmund naar zich toe getrokken. Thuis in de bomvolle Johan Cruijff Arena werd het 4-0.

De score viel, afgezet tegen het aantal kansen voor de Amsterdammers, nog bescheiden uit. Het was Dusan Tadic die in de elfde minuut zorgde voor de openingsgoal door een vrije trap vanaf rechts hoog in te schieten. Dortmund-middenvelder Marco Reus schampte de bal met zijn hoofd, waarna doelman Gregor Kobel kansloos was:

Na een aarzelend begin trok Ajax het initiatief meer en meer naar zich toe. Dat leidde in de 25ste minuut tot een verdubbeling van de voorsprong: Daley Blind schoot via de paal binnen na knap aangeven van Sébastien Haller:

Wat in de eerste helft volgde, leek bij vlagen op een galavoorstelling waarbij Dortmund voortdurend het nakijken had. Pas vlak voor rust kreeg de gevreesde Noorse aanvaller Erling Haaland zijn eerste mogelijkheid, maar Ajax-keeper Pasveer kon de inzet keren.

Onvermoeibaar

Kort na rust volgde een nóg knappere redding van Pasveer, opnieuw op een schot van Haaland. Ajax liet zich er niet door van de wijs brengen en ging onvermoeibaar door met waar het in de eerste helft gebleven was: kansen creëren.

In de 57ste minuut leidde dat tot de 3-0, een fraaie goal van de naar binnen getrokken Braziliaan Antony:

Haaland werd in de 67ste minuut nog een keer gevaarlijk, maar weer was het keeper Pasveer die alert reageerde. Vijf minuten later bezegelde Sébastien Haller het lot van de Duitse tegenstander door een voorzet van Blind in te koppen:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore