Sport

Spaanse Badosa klopt Azarenka in lange finale Indian Wells

18 oktober 2021 08:22 Aangepast: 18 oktober 2021 11:22

De Spaanse tennisster Paula Badosa heeft Indian Wells gewonnen. In een finale van 3 uur en 4 minuten was ze met 7-6 (5), 2-6, 7-6 (2) te sterk voor Viktoria Azarenka uit Belarus. De 23-jarige Badosa maakte haar debuut in het hoofdtoernooi van Indian Wells. Ze is de eerste Spaanse ooit die het zogenoemde vijfde grandslamtoernooi weet te winnen.

Opvallend genoeg pakte tweevoudig winnares Azarenka in de langste finale van het WTA-seizoen negen punten meer: 133 om 124. Badosa toonde zich echter het sterkst op de belangrijke momenten, waaronder de tiebreaks. Ze benutte in de beslissende tiebreak op eigen service haar eerste wedstrijdpunt met een forehandwinner.

"Het was een erg goede wedstrijd en elke set moest ik mijn niveau opkrikken. In de derde set speelde ik echt op mijn best. Dat was ook de enige optie als ik wilde winnen en ik ben er erg trots op", zei Badosa, die vier speelsters uit de top 20 op rij versloeg. "Het eerste wat ik deze week heb geleerd, is dat niets onmogelijk is. Als je vecht en hard werkt, kun je iets bereiken. Ik ben door moeilijke momenten gegaan, maar ik heb mijn dromen nooit opgegeven. Dat heeft ertoe geleid dat ik hard ben blijven werken."

Badosa steeg door het grootste succes uit haar loopbaan naar de dertiende plek op de wereldranglijst. Het toernooi van Indian Wells was het laatste WTA 1000-toernooi van het seizoen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore