Uitvak

Burgemeester Bruls van Nijmegen wil onderzoek naar instorten tribunes

17 oktober 2021 16:57 Aangepast: 17 oktober 2021 18:53
Beeld © ANP

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil dat er een onderzoek komt na het instorten van een deel van de tribune van het NEC-stadion direct na de wedstrijd tegen Vitesse. Het ging om het uitvak, waar de Vitesse-supporters de 0-1 overwinning op de aartsrivaal vierden.

Op de beelden is te zien hoe de supporters springen op de tribune en samen met de spelers de behaalde drie punten vieren, als opeens het voorste deel van de tribune het begeeft.  

Het vak is daarna ontruimd. Het lijkt er op basis van beelden op dat mensen geen zware verwondingen hebben opgelopen bij het naar beneden vallen, maar de clubs en autoriteiten hebben er nog geen officiële mededelingen over gedaan. 

Bruls 'erg geschrokken'

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil snel weten hoe het kon gebeuren dat zondag in de wedstrijd tussen NEC en Vitesse het onderste deel van het vak met supporters van de bezoekende club naar beneden stortte. "Ik ben erg geschrokken van wat er gebeurd is", aldus Bruls. "Gelukkig is er voor zover nu bekend niemand gewond geraakt. Ik wil dat zo spoedig mogelijk onderzocht wordt wat hier gebeurd is."

Het heeft er alle schijn van dat de supporters zijn ontkomen aan een drama. 

 

'Iedereen weer in de bus'

Een van de Vitesse-supporters die in het uitvak aanwezig was, zegt tegen Omroep Gelderland dat alle fans het uitvak zelf konden verlaten. "Iedereen zit nu weer in de bus, gelukkig zonder verwondingen. Maar het was wel schrikken", aldus supporter Danny. "De sfeer is er niet minder om. Iedereen zit weer veilig op de terugweg naar huis. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste."

Het was de eerste ontmoeting tussen de twee rivalen sinds de degradatie van NEC in 2017 naar de eerste divisie. De rivaliteit tussen de twee ploegen uit Arnhem en Nijmegen is enorm. De wedstrijd werd ontsierd door wangedrag vanaf de tribunes en geregeld hoog opgelopen emoties op het veld.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Supporters NEC en Vitesse bestoken elkaar met slachtafval

Discutabel doelpunt

Een enkel discutabel doelpunt was voldoende voor de overwinning voor Vitesse.  Nikolai Baden Frederiksen scoorde na een kwartier spelen.

De aanvaller kon scoren nadat Oussama Darfalou de bal teruglegde. De Algerijn schampte de bal eerst met de hand en daarna had het er de schijn van dat de bal over de achterlijn was gegaan. Het doelpunt werd echter goedgekeurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore