Sport

Wielrenster Vos hoopt op spanning tot einde in Tour voor vrouwen

14 oktober 2021 20:23

Marianne Vos reageert tevreden op het parcours van de Tour de France voor wielrensters van 2022 dat donderdag werd bekendgemaakt. "Met de start in Parijs tegelijk met de finish van de mannen en vervolgens zeven etappes over uiteenlopend terrein is het een gevarieerde ronde waar verschillende rensters aan hun trekken komen", zegt de wielrenster van Jumbo-Visma over de acht etappes van de eerste Ronde van Frankrijk voor vrouwen sinds 2009.

De kopvrouw van Jumbo-Visma had eigenlijk nog een tijdrit in het schema verwacht. "Maar ik denk ook dat de spanning van de koersen misschien nog wel mooier is in een etappe dan in een tijdrit en dat die keuze wellicht daarom is gemaakt. Het zou voor de spanning heel mooi zijn als het beslissende moment pas op het laatst is."

De 34-jarige Brabantse, die afgelopen zondag de eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden in de Verenigde Staten won en woensdag als vierde eindigde in de tweede wedstrijd, kijkt ook uit naar de vierde rit van de Tour met daarin vier gravelstroken. "Ik denk dat het een etappe is die prima in de Tour kan. Het gaat natuurlijk niet alleen om het spektakel, maar ik denk dat een 'Strade Bianche-etappe' hartstikke mooi is in een ronde. Vanuit mijn crosservaring is het iets wat mij zou moeten liggen, maar uiteindelijk denk ik dat heel veel rensters dit goed aankunnen. Dat zien we ieder jaar in Strade Bianche."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore