'Het is tijd om afscheid te nemen'

Judoka Savelkouls stopt per direct met topsport

08 oktober 2021 12:21 Aangepast: 08 oktober 2021 13:27

Judoka Tessie Savelkouls stopt per direct met topsport. "Het is tijd om afscheid te nemen", zegt de 29-jarige Savelkouls, die uitkwam in de klasse boven 78 kilogram. "Het is tijd om los te laten. Het is tijd om iets anders te beginnen. Na veel nagedacht te hebben en naar mijn gevoelens te hebben geluisterd, heb ik dat besloten."

Ze kwam tweemaal in actie op de Olympische Spelen en won onder meer goud op de World Masters. In aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio maakte ze na een zware blessure een lange revalidatie door. Savelkouls scheurde begin vorig jaar in Parijs een zenuw in haar rechterbeen.

Artsen gaven haar slechts 1 procent kans op herstel, maar Savelkouls doorliep het zware revalidatietraject met succes en kon in Tokio toch meedoen. Ze werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Savelkouls gaat zich nu richten op het afronden van haar studie als onderwijzeres.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meedoen was ergens belangrijker dan winnen voor judoka Savelkouls

"Ik kan niet zeggen dat ik trots ben op de resultaten die ik door de jaren heen heb behaald, want dat ben ik niet", zegt de judoka. "Ik heb het gevoel dat er veel meer voor mij te bereiken was. Ik kan wel zeggen dat ik trots ben op de momenten die ik heb beleefd met alle mooie mensen die ik heb ontmoet. Dat neem ik de rest van mijn leven mee."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore