GP van Turkije

Verstappen: 'Wereldtitel geweldig, maar zou mijn leven niet veranderen'

07 oktober 2021 14:22 Aangepast: 07 oktober 2021 22:26
Max Verstappen in Turkije. Beeld © Hasan Bratic / SIPA via ANP

Max Verstappen wil dolgraag wereldkampioen worden in de Formule 1. "Maar zelfs als we tweede worden, hebben we een heel goed seizoen gehad", zei de kopman van Red Bull voorafgaand aan de Grote Prijs van Turkije, de zestiende race van het seizoen.

"Eerste of tweede, dat gaat mijn leven niet echt veranderen. Ik geniet van wat ik doe, dat is het belangrijkste. Ik heb niet echt iets om me druk om te maken."

Kleine achterstand

Verstappen heeft in de strijd om de wereldtitel 2 punten achterstand op Lewis Hamilton. Twee weken geleden slaagde de Nederlander erin om na een motorwissel vanaf de laatste startplek tweede te worden in de Grote Prijs van Rusland, achter zijn Britse rivaal. De titelstrijd telt nog zeven grands prix.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honda blijft ook na afscheid F1 samenwerken met team Verstappen

"Ik doe altijd mijn uiterste best en ik weet dat het team dat ook doet. En als dat dan aan het einde van het jaar de eerste plek betekent, zou dat geweldig zijn", zei Verstappen in Istanbul.

Niet forceren

"Daar werken we voor. Maar ook als we tweede worden, hebben we nog steeds een heel goed seizoen. We zijn heel relaxed, maar ook heel gefocust. Natuurlijk willen we winnen, dat is de mentaliteit van dit team. Maar je kan dingen niet forceren. We geven altijd alles en dat gaan we ook dit weekeinde weer doen."

Verstappen rijdt in Istanbul in een witte bolide met rode accenten, de kleuren van de Japanse vlag. Red Bull wil motorleverancier Honda zo bedanken voor de samenwerking. Honda trekt zich na dit seizoen terug uit de Formule 1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen racet in Turkije in witte Red Bull als ode aan Honda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore