Formule 1

Verstappen tweede in Grand Prix Rusland na zenuwslopende race

26 september 2021 15:39 Aangepast: 26 september 2021 16:14
Beeld © ANP

Max Verstappen is tweede geworden in de Grand Prix van Rusland. Rivaal Lewis Hamilton won de race eerste, waardoor Verstappen de leiding in het klassement kwijtraakte. Het verschil is nu twee punten in het voordeel van de Brit.

Verstappen startte vanmiddag achteraan, vanwege twee gridstraffen. Voor hem was de Grand Prix van vandaag dus een kwestie van inhalen en schade beperken. 

Terwijl Verstappen aan zijn inhaalslag begon, maakten Hamilton en Norris het elkaar moeilijk aan de voorkant van de race. 

Regen

Aan het eind van de race begon het te regenen. Meerdere coureurs, waaronder Hamilton en Verstappen, wisselden hun banden. Norris, op dat moment de leider van de race, nam een gok en wisselde geen banden, maar het regende te hard en hij schoot van de baan af. Hierdoor ging Hamilton hem voorbij. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen bestraft voor crash met Hamilton in Grand Prix van Italië

Intussen won Verstappen terrein. Van de zevende plek werkte de Nederlandse coureur zich naar de tweede plek. Hamilton eindigde op de eerste plek, dit was zijn 100ste zege in zijn loopbaan in de Formule 1.

Gridstraf

Verstappen startte vanmiddag vanaf de achterste startrij omdat hij nog straf moest incasseren voor zijn crash met Hamilton in Italië, en een motorwissel. "Van plek 20 naar de tweede plek gaan is geweldig", reageert Verstappen na de race. "Met de gridstraf die ik had gekregen, om dan uiteindelijk maar één plek in het klassement te verliezen, is niet zo slecht."

Lando Norris startte vooraan, hij won gisteren in zijn McLaren de kwalificatie. Hij reed lang aan de leiding, maar maakte aan het eind de verkeerde keuze door te laat te wisselen naar regenbanden. Hij werd uiteindelijk zevende.

Nog zeven races

Na vandaag zijn nog zeven races te gaan in het wereldklassement. De volgende is over twee weken in Turkije. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore