Sport

Golfers VS ruim aan de leiding na tweede dag Ryder Cup

26 september 2021 10:07

Het golfteam van de Verenigde Staten gaat na twee dagen ruim aan de leiding in Ryder Cup, de tweejaarlijkse strijd met de beste golfers van Europa. De Amerikanen vergrootten hun voorsprong op golfbaan Whistling Straits in Kohler (Wisconsin) van 6-2 naar 11-5.

Het team van captain Steve Stricker probeert de prestigieuze cup te heroveren op Europa, dat in 2018 in Parijs de laatste editie van de Ryder Cup won. Vorig jaar ging de continentale strijd niet door vanwege corona. Europa won vier van de laatste vijf edities.

Amerika was ook zaterdag sterker in de partijen foursomes (waarbij twee spelers om en om met dezelfde bal spelen) en won drie van de vier wedstrijden. Alleen Jon Rahm en Sergio Garcia wonnen hun duel van Brooks Koepka en Daniel Berger. Later op de dag bij de fourballs, waarin beide spelers van een team hun eigen bal spelen, hielden de golfers uit Europa de VS voor het eerst op 2-2. Opnieuw zorgden Rahm/Garcia voor een punt en ook het koppel Harris English/Tony Finau won. Aan Amerikaanse zijde waren Scottie Scheffler/Bryson DeChambeau en Dustin Johnson/Collin Morikawa goed voor een overwinning.

Op de derde en afsluitende dag volgen nog twaalf enkelpartijen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore