Sport

Bekele wil wereldrecord aanvallen tijdens marathon van Berlijn

24 september 2021 14:21

De Ethiopische hardloper Kenenisa Bekele gaat zondag in Berlijn een aanval doen op het wereldrecord van de Keniaan Eliud Kipchoge. Twee jaar geleden, bij de laatste marathon in de Duitse hoofdstad, bleef hij 2 seconden boven de mondiale toptijd die Kipchoge in 2018 in Berlijn neerzette: 2.01.39.

"Toen was ik een beetje huiverig om op het wereldrecordtempo te gaan lopen, ik probeerde toen vooral mijn persoonlijk record te verbeteren", zei Bekele, die pas aan het einde van de marathon merkte dat hij heel dicht bij het wereldrecord zat. "Ik weet nu welk tempo ik moet lopen. Ik ben vol vertrouwen. Ik ga mijn best doen om het wereldrecord te verbeteren."

De organisatie van de marathon in Berlijn rekent op 25.000 deelnemers. Kipchoge, die afgelopen zomer in Sapporo zijn olympische titel op de marathon prolongeerde, is er niet bij. Bekele hoopt daarvan te profiteren.

De 39-jarige Ethiopiër raakte negen maanden geleden besmet met het coronavirus. "Het duurde een maand om daar overheen te komen, maar ik ben nu topfit. Ik heb me goed voorbereid, al is het lastig na twee jaar zonder wedstrijden." Bekele wil op 7 november ook meedoen aan de marathon van New York. "Zowel qua parcours als qua strategie zijn dat twee heel verschillende wedstrijden. Vanwege Covid-19 heb ik twee jaar geen wedstrijden kunnen lopen, dus ik wilde de kans aangrijpen om weer twee marathons in zes weken tijd te lopen. Dat moet lukken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore