Sport

Leclerc start met nieuwe Ferrari-motor achteraan in Rusland

23 september 2021 08:20

Formule 1-coureur Charles Leclerc begint zondag vanaf de achterste startrij aan de Grote Prijs van Rusland. De Monegask heeft een nieuwe motor in zijn Ferrari gekregen, maar overschrijdt daarmee het toegestane aantal motoren. Het levert Leclerc een gridstraf af.

De 23-jarige coureur uit Monaco reed dit seizoen vooralsnog 104 punten bij elkaar en staat daarmee op de zesde plaats in de WK-stand. Twee weken geleden bij de Grote Prijs van Italië op Monza eindigde Leclerc als vierde.

Ferrari introduceert in Sotsji een nieuw hybride systeem in de auto, iets wat de Italiaanse renstal enkele weken geleden al aankondigde. "Het belangrijkste doel is om hiermee ervaring op te doen voor volgend jaar", aldus Ferrari. "We gaan dit systeem gespreid invoeren bij onze coureurs." Leclerc krijgt in Rusland de beschikking over het nieuwe hybride systeem, in combinatie met een nieuwe motor. Zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz moet daar nog even op wachten.

Max Verstappen, de leider in de WK-stand, moet in Sotsji ook een gridstraf incasseren. De kopman van Red Bull wordt na de kwalificatie drie plaatsen naar achteren gezet op de startopstelling, omdat hij als hoofdschuldige is aangewezen voor de botsing met Lewis Hamilton op Monza.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore