Sport

Verstappen: er is nog niks verloren door gridstraf

21 september 2021 19:07

Max Verstappen heeft in de voorbereiding op de GP van Rusland, komende zondag in Sotsji, niet veel zin meer om terug te blikken op de spraakmakende aanrijding met Lewis Hamilton. "Je kunt reflecteren wat je wilt, maar het is belangrijk om vooruit te kijken en te blijven pushen", laat de WK-leider weten.

De Formule 1-coureur van Red Bull tikte ruim een week geleden tijdens de Grote Prijs van Italië de Mercedes van de zevenvoudige wereldkampioen aan. De twee bolides belandden in de grindbak en beide coureurs moesten de strijd staken. De stewards concludeerden naderhand dat "vooral Verstappen" schuld had aan de botsing halverwege de race. De Nederlander kreeg daarom voor de GP van Rusland een gridstraf van drie plaatsen naar achteren in de startopstelling.

Die sanctie blijft Verstappen onterecht vinden. "Ik geloof nog steeds dat het een race-incident was, maar we hebben een gridstraf van drie plaatsen gekregen en daarmee zullen we het moeten doen. Het is niet ideaal, maar er is nog niks verloren."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore