Sport

Sportkoepel NOC*NSF bezorgd over sporten in horecaruimtes

15 september 2021 18:03

Sportkoepel NOC*NSF is bezorgd over de takken van sport die in horecaruimtes worden beoefend. "Deze sporten, bijvoorbeeld biljarten, dammen, schaken, darts, bridge, worden geconfronteerd met het feit dat de sportbeoefening praktisch gezien alleen is toegestaan indien een geldig coronatoegangsbewijs kan worden getoond. Voor deze sporters en verenigingen is de situatie per 25 september daarmee geen versoepeling, maar een forse achteruitgang", laat NOC*NSF weten.

De sportkoepel zal deze kwestie "nadrukkelijk" onder de aandacht van de leden van de Tweede Kamer brengen. "Het wordt donderdag een spannende dag", verwijst algemeen directeur Marc van den Tweel naar het Kamerdebat over de voorgestelde nieuwe coronaregels. "Laten we hopen op heldere, duidelijke en voor de sport werkbare regelingen. Alleen zo kunnen we met sport Nederland gezond en vitaal houden."

Volgens NOC*NSF kan de verplichting van een coronatoegangsbewijs voor de horecagedeelten van de sportaccommodaties tot complexe situaties leiden. "We vragen het kabinet deze maatregel zodanig te formuleren dat sportclubs, sportscholen en zwembaden hier pragmatisch mee om kunnen gaan, net als met de positie van de zogenoemde horecasporten", aldus Van den Tweel.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore