Sport

Formule 1-team Aston Martin wil nog jaren door met Vettel

14 september 2021 10:48

Het Formule 1-team van Aston Martin wil nog jaren door met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Het contract van de 34-jarige Duitse coureur, eind vorig jaar overgekomen van Ferrari, loopt na dit seizoen af. Beide partijen zijn al een tijdje in gesprek over de toekomst.

"We zijn heel blij met Sebastian", zegt Lawrence Stroll, de gefortuneerde Canadese eigenaar van de renstal. "We zijn vast van plan om volgend jaar en daarna met hem door te gaan." Vettel heeft voorlopig geen haast met bijtekenen. De Duitser staat met 35 punten op de twaalfde plaats in de WK-stand. De wereldkampioen van 2010, 2011, 2012 en 2013 (allemaal behaald bij Red Bull) werd tweede in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Hij eindigde echter ook al vaak buiten de punten.

Vettel vormt bij Aston Martin het rijdersduo met Lance Stroll, de zoon van de teameigenaar. De Canadees staat met 24 punten één plek onder de Duitser in het WK.

Aston Martin maakte dinsdag bekend dat het is begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek voor het Formule 1-team, vlak bij het circuit van Silverstone. Het hoofdkwartier, met daarop onder meer een windtunnel, moet over anderhalf jaar klaar zijn.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore