Sport

Alcaraz volgt Agassi op als jongste kwartfinalist op US Open

06 september 2021 08:04

De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz is Andre Agassi opgevolgd als jongste kwartfinalist in het professionele tijdperk op de US Open. De 18-jarige Alcaraz was in de vierde ronde met 5-7 6-1 5-7 6-2 6-0 te sterk voor de Duitser Peter Gojowczyk.

Alcaraz is met zijn 18 jaar en 4 maanden 8 dagen jonger dan Agassi, toen de Amerikaan in 1988 als tiener verrassend wist door te dringen tot de laatste acht en uiteindelijk zelfs de halve finales haalde. Tevens is Alcaraz de jongste kwartfinalist op een grandslamtoernooi sinds 1990, toen Michael Chang de kwartfinales wist te halen op Roland Garros. 31 jaar geleden verloor Chang bij de laatste acht van Agassi.

"Na de eerste twee sets dacht ik fysiek en mentaal mijn limiet bereikt te hebben", bekende Alcaraz na afloop. "Maar ik voelde de energie en het publiek bleef me 'pushen' en zonder hun steun was het niet gelukt. Ik hoop vaker in de tweede week van een grand slam te staan en kwartfinales te spelen. Ik had dit niet verwacht."

Alcaraz verraste in de vorige ronde de als derde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas. Hij debuteert in het hoofdtoernooi in New York.

Gojowczyk was een van de drie qualifiers in de vierde ronde. Maandag komt zijn landgenoot Oscar Otte nog in actie en zondag baarde de Nederlander Botic van de Zandschulp opzien door de kwartfinales te halen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore