Sport

Paralympische Spelen afgesloten

05 september 2021 15:13

De Paralympische Spelen van Tokio zijn officieel ten einde. Tijdens de sluitingsceremonie werd de paralympische vlag overgedragen aan Parijs, vertegenwoordigd door burgemeester Anne Hidalgo. De Franse hoofdstad is in 2024 gastheer voor de Olympische en Paralympische Spelen.

Andrew Parsons, voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), had vele waarderende woorden over voor met name sporters, vrijwilligers en de Japanse bevolking. "Wat een reis, wat een sport, ik kan alleen maar zeggen: arigato, Tokio (dankjewel, Tokio)", sprak de Braziliaan na de afsluitende show met veel dans en muziek. "We hebben het samen gered tegen alle verwachtingen in. Het waren historische en fantastische Spelen. De atleten hebben de wereld hoop en vertrouwen gegeven, ze hebben levens veranderd. En aan de mensen in Japan: jullie hebben dit mogelijk gemaakt. We houden van jullie."

Namens TeamNL droeg zwemmer Rogier Dorsman de Nederlandse vlag het olympisch stadion binnen. Dorsman werd daarmee beloond voor zijn drie gouden medailles.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore