Dutch Grand Prix

Teambaas Horner: geen straf Verstappen voor mogelijke fout in training

04 september 2021 11:48 Aangepast: 04 september 2021 12:15

Max Verstappen krijgt geen gridstraf voor de Dutch Grand Prix. "Het is in orde. Hij zal niet worden gestraft", zei teambaas Christian Horner van Red Bull tegen het ANP. De baancommissarissen van de internationale autosportfederatie FIA hebben officieel nog geen besluit naar buiten gebracht.

Verstappen moest zich vandaag melden bij de stewards om tekst en uitleg te geven over een mogelijke overtreding gisteren tijdens de tweede vrije training. Hij zou Lance Stroll hebben ingehaald terwijl de training was stilgelegd. Zodra de rode vlag uitgaat, is inhalen verboden.

Inhalen lastig

In het ergste geval had Verstappen een gridstraf kunnen krijgen. Een coureur wordt dan naar achteren gezet in de startopstelling voor de race. Dat zou een grote tegenvaller zijn geweest voor de Nederlandse thuisfavoriet, want de kwalificatierace van vanmiddag wordt als zeer belangrijk beschouwd. Inhalen op het bochtige en smalle circuit van Zandvoort is vermoedelijk heel lastig, waardoor een startpositie vooraan in de race cruciaal kan zijn voor een goed resultaat.

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog Dutch Grand Prix

Geen grote drukte bij uitstroom bezoekers Grand Prix Zandvoort

Horner kreeg eerder vandaag de beelden onder ogen en liet toen al doorschemeren aan de Britse zender Sky dat hij geen fout zag van zijn pupil. "Dit is voor het eerst dat ik het zie. Wat ik weet is dat Max meteen afremde zodra hij hoorde dat de training werd stilgelegd. Ik denk dat die andere auto al heel langzaam reed", zei hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore