Sport

FIA: Formule 1-race in België dag uitstellen was niet mogelijk

29 augustus 2021 20:43

De Grote Prijs van België met een dag uitstellen naar maandag, is nooit een optie geweest van de wedstrijdleiding. "De lijst met redenen waarom dat niet kon, is pagina's lang", zei Michael Masi, namens de internationale autosportfederatie FIA raceleider van de Formule 1.

De gestage regenval op het circuit van Spa-Francorchamps verhinderde zondag een echte race in de Formule 1. Op de drijfnatte baan konden de coureurs niet veilig hun rondjes rijden. Na uren uitstel koos de wedstrijdleiding ervoor de coureurs enkele ronden te laten rijden achter de safetycar. Zodoende kon er toch een klassement worden opgemaakt. Max Verstappen won.

"De omstandigheden waren het hele weekend niet al te best, maar er zijn wel momenten geweest dat we nog wat hebben kunnen doen. We hebben het zondag lang aangekeken, maar het slechte weer nam de overhand. Veiligheid staat voorop voor de coureurs, de teams en de toeschouwers", aldus Masi.

De race met een dag uitstellen was om tal van logistieke en organisatorische redenen niet mogelijk, zei de raceleider. Over een week is namelijk al de Grote Prijs van Nederland op het circuit van Zandvoort. Die begint al met de vrije trainingen op vrijdag.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore