Benfica toch te sterk

PSV grijpt naast Champions League-ticket en loopt miljoenen mis

24 augustus 2021 22:54 Aangepast: 25 augustus 2021 00:26
Eran Zahavi van PSV. Beeld © ANP

PSV is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. In het tweeluik met Benfica bleken de Portugezen te sterk, en dat kost de club uit Eindhoven miljoenen.

De Eindhovenaren moesten na het verlies in Estádio da Luz (2-1) winnen om de Champions League te bereiken, maar in de thuiswedstrijd bleef PSV steken op 0-0.

Kansen waren er genoeg voor PSV, zeker nadat Benfica in de eerste helft tegen een rode kaart was aangelopen. Lucas Verissimo moest vanwege een elleboogstoot het veld verlaten; PSV speelde een uur lang met een man meer.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Samenvatting: PSV uitgeschakeld in Champions League

Miljoenen misgelopen

Benfica had aan een gelijkspel dus genoeg. PSV kreeg in de tweede helft via Eran Zahavi de grootste kans. De spits schoot de bal van dichtbij tegen de lat.

Voor PSV heeft de uitschakeling niet alleen sportieve gevolgen. De club loopt nu veel geld mis. De startpremie voor de groepsfase van de Champions League bedraagt 15,6 miljoen euro. Op basis van recente prestaties in Europa zou PSV nog eens 12 miljoen euro extra verdienen, plus tv-inkomsten en recettes. Het Europese avontuur voor PSV gaat nu verder in de groepsfase van de Europa League.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Van Ginkel kritisch op Schmidt: 'Komen kleine jongens in'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore