Doodsoorzaak nog onbekend

Darter Kyle Anderson (33) overleden, collega's reageren geschokt

24 augustus 2021 09:19 Aangepast: 24 augustus 2021 09:50
Kyle Anderson Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De Australische darter Kyle Anderson is overleden. Anderson (33) was vaak te zien op de grote dartstoernooien, onder meer diverse keren op het WK. Hij laat twee kinderen en een vrouw na.

Het is nog niet bekendgemaakt waaraan Anderson is overleden. Collega-darters reageren geschokt op het bericht. Michael van Gerwen zegt over hem: "Een fantastische man en altijd leuk om samen met hem te zijn. We hebben geweldige wedstrijden gespeeld."

Kyle Anderson speelde op zeven WK’s mee. Zijn beste prestatie was de laatste 32. Hij won in 2017 zijn grootste titel met de Auckland Darts Masters. Anderson is een van de 9 darters in de geschiedenis van de sport die een 9-darter gooide bij een toernooi dat werd uitgezonden op tv. Hij deed dat in 2017 bij de European Darts Championship.

Anderson zijn mooiste moment:

 

Zijn landgenoot Simon Whitlock zegt ontdaan te zijn van het nieuws. "Hij was niet alleen een briljante speler, maar ook een erg leuke man. Ik hield ervan om met hem samen te spelen. Je zal gemist worden Kyle, maar nooit vergeten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderson als eerste darter besmet met coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore