Het blijft feest

Kirsten Wild pakt op de baan de laatste plak voor TeamNL

08 augustus 2021 05:29 Aangepast: 08 augustus 2021 06:41
Kirsten Wild. Beeld © ANP

Ook de laatste dag op de Olympische Spelen is een goede geweest voor Nederland. Na Abdi Nageeye (zilver op de marathon) en Harrie Lavreysen (brons op de keirin) pakte Kirsten Wild de bronzen medaille op het onderdeel omnium bij het baanwielrennen.

Het omnium bestaat uit vier onderdelen: scratch, tempokoers, afvalkoers en de puntenkoers. Na de afvalkoers stond Wild vijfde, maar de afstand tot het podium was niet groot.

Punten sprokkelen

En dus ging ze fanatiek van start bij de puntenkoers. Ze raapte bij de eerste tussensprints al snel wat punten op, en probeerde met de Deense Dideriksen ook een ronde voorsprong te pakken, maar dat lukte niet.

Het verschil tussen Dideriksen en Wild was lang één punt in het voordeel van de Deense, maar na een tussensprint 10 ronden voor het einde kwam Wild op brons te liggen. 

'Grote misser in afvalkoers'

De laatste eindsprint zou de beslissing gaan brengen, en daarin speelde Dideriksen geen rol van betekenis, waardoor het brons voor Wild was.

Wild reageerde nuchter na afloop, was van binnen heel blij, verzekerde ze: "Echt heel heel blij. Ik maakte een grote misser in de afvalkoers en dus moest ik alle zeilen bijzetten om erin te blijven geloven. Ik moest een hele goede puntenkoers rijden en dat heb ik gedaan."

Wild tekende vroeger altijd al olympische ringen, maar dat is vanaf nu dus niet meer nodig. "Nu heb ik ze altijd bij me."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore