Geen nieuw contract

Sterspeler Messi vertrekt toch bij FC Barcelona

05 augustus 2021 20:07 Aangepast: 05 augustus 2021 20:47
Beeld © ANP

Sterspeler Lionel Messi gaat toch weg bij zijn club FC Barcelona. Dat heeft de club bekendgemaakt. Messi was in onderhandeling over een nieuw contract bij de Spaanse club, maar die onderhandelingen zijn stukgelopen.

Volgens FC Barcelona waren Messi en de club tot een overeenkomst gekomen over zijn nieuwe contract, dat de 34-jarige Argentijn vandaag zou tekenen. Maar 'financiële en structurele obstakels' staan een nieuw contract in de weg, schrijft de club in een verklaring.

"Als gevolg van deze situatie zal Messi niet blijven bij FC Barcelona", zegt de club. Barcelona legt de schuld daarvoor bij de regels van de Spaanse Liga.

De club van trainer Ronald Koeman gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. Daardoor kan en mag de club een nieuw lucratief contract voor Messi niet afsluiten. Met een contract voor 5 of 10 jaar hoopten de partijen Messi's (gigantische) inkomsten over een langere periode uit te smeren en daarmee de financiële spelregels van de Liga te omzeilen. De constructie kreeg echter geen goedkeuring.

Historisch tijdperk

Messi speelt al zijn hele carrière in het Spaanse team, waar hij in 2004 vanuit de jeugdopleiding doorstroomde naar de selectie.  "Het spijt beide partijen diep dat de wensen van de speler en de club uiteindelijk niet vervuld zullen worden."

Het vertrek van Messi (34) is voor coach Koeman, die aan zijn tweede seizoen in Camp Nou is begonnen, een enorme tegenvaller. In Koemans eerste jaar als trainer bij Barcelona had Messi een moeizame start, maar naarmate het seizoen vorderde, kwam hij steeds beter in vorm.

Meer dan een triomf in het Spaanse bekertoernooi zat er echter niet in. Ook voor Koeman zal het nu wennen zijn, een elftal van Barcelona waarin de levende legende Messi definitief ontbreekt.

Waar moet Messi naartoe?

Barcelona bedankt Messi en wenst hem 'al het beste in de toekomst in zijn privéleven en carrière'. De vraag is waar de voetbaltoekomst van Messi nu ligt na zijn gedwongen vertrek bij FC Barcelona. Eerder werd hij al eens in verband gebracht met een overstap naar Manchester City, waar zijn vroegere trainer Pep Guardiola werkt, of naar het al even kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore