Ga naar de inhoud
#SifansDayoff

Wat doet drukke Hassan op rustdag? Internet fantaseert erop los

Sifan kan het ook in een zeilboot. Beeld © Worldathletics

Sifan te paard, Sifan in een zeilboot, Sifan bij het schoonspringen. Wij Nederlanders kijken natuurlijk met grote verbazing naar het presteren van Sifan Hassan en haar drukke schema, maar we zijn niet de enigen.

Ook internationaal vallen de prestaties én de plannen van Hassan op. Social media staat inmiddels ook vol met gephotoshopte plaatjes van Hassan waarin wordt gespeculeerd over de manier waarop zij haar rustdag invult. Want waarom zou Hassan niet ook in een zeilboot een gouden plak kunnen pakken?

#SifansDayoff

Gisteren hoefde Hassan even niet in actie te komen, en daarvoor werd de hashtag #SifansDayoff in het leven te roepen. De meest creatieve twitteraars zetten daarom hun beste beentje voor:

Allemaal geintjes natuurlijk, maar de verbazing over haar schema is ook in de internationale pers flink aanwezig. Eerder al schreef persbureau AP over 'Craziness', en Reuters had het over 'Triple trouble'. "Hassan haar agenda doet wenkbrauwen fronsen."

Halve finale 1500 meter

Na de race van Hassan had de BBC het over een 'grueling schedule'. Vrij vertaald: 'Een uitputtend schema'. De BBC: "Ze moet zes middellange of lange afstanden lopen in acht dagen."

Gisteren had ze dus een dag vrij, vandaag komt ze weer in actie. Om 12.12 uur Nederlandse tijd staat de halve finale op de 1500 meter op het programma. Mocht ze doorgaan, dan staat ze vrijdag om 14.50 Nederlandse tijd in de finale.

Maar dan is het nog niet klaar. Zaterdag om 12.45 uur gaat ze proberen om de 10.000 meter ook op haar naam te schrijven.