Na shoot-outs

Oranje hockeyers werken hard, maar vliegen eruit tegen Australië

01 augustus 2021 06:36 Aangepast: 01 augustus 2021 06:52
Jeroen Hertzberger. Beeld © ANP

De Nederlandse mannen zijn op het hockeytoernooi van de Olympische Spelen in de kwartfinale uitgeschakeld. Oranje werd vierde in de poule en moest daarom nu al tegen topfavoriet Australië.

Maar Nederland was allesbehalve kansloos tegen de Australiërs. Meteen werden er vele strafcorners afgedwongen en ook het spel van Nederland was een stuk beter dan in eerdere wedstrijden.

Wickham scoort

Toch kwam Australië op 1-0. Na een onoverzichtelijke scrimmage scoorde Wickham na 13 minuten de openingstreffer. Nederland kwam na ruim een half uur terug. Veel kansen uit strafcorners werden dit toernooi onbenut gelaten, maar nu ging er wel een in. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hockeykeeper Blaak heeft het druk en dat is geen goed teken

Mink van der Weerden schreeuwde het uit na de 1-1, maar zes minuten later was het weer Wickham die na een snelle aanval het Nederlandse doel vond.

Shoot-outs moeten beslissing brengen

Was dat dan het eind van Oranje? Nee. Weer rechtte Nederland de rug, weer werd er gescoord. Na een strafcorner van Van der Weerden kreeg een Australiër de bal tegen zijn lichaam, wat een strafbal opleverde. Jeroen Hertzberger miste niet.

En dus kwamen er shoot-outs. Het onderdeel waar Oranje bij het EK nog zo succesvol was. Nu ging het mis, Australië was doelman Pirmin Blaak telkens de baas, en Nederland scoorde niet één keer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore