WK in Qatar

Dick Advocaat wordt bondscoach van Irak

31 juli 2021 17:53 Aangepast: 31 juli 2021 19:02
Beeld © ANP

Hij zou met pensioen gaan na zijn afscheid bij Feyenoord. Maar Dick Advocaat weet maar van geen ophouden. De 73-jarige voetbaltrainer staat op het punt om bondscoach te worden van Irak.

"Feyenoord is duidelijk mijn laatste club", zei Advocaat vorig jaar november nog. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Advocaat wordt bondscoach van Irak, meldt de Iraakse voetbalbond.

De 73-jarige Advocaat krijgt, samen met zijn vaste assistent Cor Pot, de opdracht om zich met Irak te plaatsen voor het WK in Qatar. In de kwalificatie voor dat toernooi komt Advocaat een andere Nederlandse bondscoach tegen. Irak treft de Verenigde Arabische Emiraten, die worden gecoacht door Bert van Marwijk.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat volgend jaar weg bij Feyenoord, stopt als clubtrainer

Voor Advocaat zou Irak zijn zevende klus als bondscoach zijn. Eerder was hij bondscoach in Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië.

Advocaat was ook trainer bij vele clubs. Hij boekte grote successen met onder meer de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg. Zijn laatste klus als trainer leek Feyenoord te zijn. Met de Rotterdamse club plaatste Advocaat zich voor de Conference League, waarna hij aangaf te stoppen als clubtrainer. Wel hield hij de optie open om nog één keer een land te gaan trainen. Dat lijkt nu Irak te worden. 

Het is niet de eerste keer dat Advocaat terugkomt op zijn besluit om te stoppen als voetbaltrainer. Vorig jaar verscheen er op Twitter deze video: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore