'Ik voel me schuldig'

Keijser maakte misslag op laatste meters: 'Goud verloren, ik voel me schuldig'

29 juli 2021 04:50 Aangepast: 29 juli 2021 06:02
Marieke Keijser baalt na de finish. Beeld © ANP

Roeister Marieke Keijser is trots op de bronzen plak die zij en Ilse Paulis vandaag behaalden in de lichte dubbeltwee in Tokio. "Maar ik voel me ook schuldig. Ik heb goud verloren." Keijser maakte kort voor het eind een misslag, waardoor ze nog werden ingehaald.

Goud werd het, tot de misser van Marieke: 'Ik voel me zo schuldig'

Marieke Keijser kan nog niet heel hard juichen om brons.

"Ik breek even in", zei Paulis op het moment dat haar partner die woorden uitsprak. "We liggen hier samen aan de start, we weten wat we aan elkaar hebben. We hebben dit voor elkaar gedaan. Ik weet dat we dit kunnen, dat hebben we laten zien. Ik heb alle vertrouwen in Marieke en schuldig voelen hoort daar niet bij. Dat is echt niet nodig." 

'We wilden de beste zijn, en dat waren we'

Lieve woorden, maar Keijser zal de komende tijd nog wel een paar keer denken aan de laatste meters van de olympische finale. "Ik ben wel blij hoor, ik weet dat dat schuldgevoel niet terecht gaat zijn, maar ik voel dat wel. Dat zou ieder mens voelen, dat is denk ik heel normaal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roeisters Paulis en Keijser op koers voor goud, maar pakken brons

Want wat lagen ze ver voor, de Nederlandse dames. Enkele meters waren er nog te gaan, toen het misging. "We kwamen hier met een doel", zei Paulis. "Dat doel was de beste te zijn. En dat waren we, er kwam alleen een smetje op."

Honderdste voor de Britten

Paulis: "Dit is een beetje iets wat anderen overkomt, en daar krijg je dan een knoop van in je maag. Als het jezelf overkomt voelt het iets anders moet ik zeggen. Maar dit is ook wat sport mooi maakt. En alle races zaten zo dicht op elkaar, wat dat betreft kan ik alleen maar respect hebben voor mijn tegenstanders."

Bekijk ook: Gisteren tweemaal goud voor oranje, winnaars door het dolle heen

Gisteren was er wel roeigoud, toen voor de dubbelvier bij de mannen.

De dames mochten nog van geluk spreken dat ze überhaupt op het podium stonden. De Italianen en de Fransen staken de Nederlandse boot voorbij, de Britten kwamen één honderdste van een seconde tekort om Nederland naar de vierde plaats te duwen.

Keijser kon eigenlijk alleen nog maar denken aan het moment dat het misging. "Ik weet niet wat er gebeurde. Maar we hebben gouden verloren. Ook wel brons gewonnen, maar ook echt goud verloren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore